Hortobágyi tofus palacsinta

A batátapástétom hígítva remek szósz a vegán hortobágyi tofus palacsintához.

Hozzávalók:

• Batátapástétom

• Tofu

Palacsinta
25 db palacsintához
Hozzávalók:
• 60 dkg fehér liszt
• fél csomag sütőpor
• egy csipet só
• fél citrom leve
• 5 dl növényi tej
• fél dl olaj
• 8 dl szénsavas víz/szóda
• Palacsinta

Vegán tejföl
• 6 evőkanál napraforgómag / kesudió
• 3 dl növényi tej
• 1 negyed citrom leve
• 3 evőkanál szőlőmag olaj / más olaj
• csipet só
• 3 kávéskanál inaktív élesztő / sörélesztő (el is maradhat)
• Tejföl

A palacsintákat megsütjük, a tofut szétmorzsoljuk és serpenyőben megsütjük. A batátapástétomot ízlés szerint vízzel hígítjuk, és a felét a tofuhoz adjuk. Ezt a tölteléket beletöltjük a palacsintákba. A maradék batátapástétomot a palacsinták tetejére öntjük. Berakjuk a sütőbe és készre sütjük, tejföllel tálaljuk.