Batáta liszt – Fehér

1 800 Ft

Kiszerelés: 500 g

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1703 kJ (403 kcal)
Zsír: 3,6 g
– amelyből telített 3,6 g
Szénhidrát: 82 g
– amelyből cukrok: 50 g
Fehérje: 3,6 g
Só: 0,14 g

Kategória:

Leírás

Az édesburgonya lisztünk egyetlen összetevőből készül: friss, vegyszer- és műtrágyamentesen
termesztett édesburgonyából!

Gluténmentes, magas a rost tartalma, káliumban gazdag, paleo és növényi alapú vegán étrendbe is
beilleszthető.

Felhasználási módja némileg eltér a hagyományos fehér lisztétől, éppen gluténmentessége miatt.
A glutén tápértéke elhanyagolható, azonban ennek a fehérjének köszönhető, hogy a lisztből ragacsos
tészta legyen vízzel kikeverve. Ettől áll össze a tészta. Azonban aggodalomra semmi ok, van megoldás
arra, hogy gluténmentes lisztből is remek tésztákat készítsünk.

Édességekhez és sós ételek készítéséhez egyaránt alkalmazhatjuk ezt az ízletes zöldséglisztet.

Célszerű más lisztekkel keverni, úgy, hogy az édesburgonya liszt a keverék 25%-a legyen. Remekül illik
hozzá a dió, a rizsliszt a hagyományos búza vagy gluténmentes lisztek is.
A gluténmentes sütés-főzés a megfelelő lisztkeveréken múlik. Például ha kenyeret sütünk, a keményítő
elengedhetetlen, hogy a tészta megkeljen és levegős legyen. Ha kizárólag gluténmentes lisztet
használunk, célszerű útifűmaghéjat, szentjánoskenyérmaglisztet vagy más sűrítőanyagot is a recepthez
adni. Ezek a fontos adalékanyagok adják meg a kívánt térfogatot, színt és ízt.

Felhasználási javaslat
A batáta liszt használható kenyerekhez, muffinokhoz, süteményekhez, péksüteményekhez,
palacsintához, gofrihoz, sűrítéshez habaráshoz, rántáshoz.

Az édesburgonya liszt alacsonyabb sütési-főzési hőmérséklettel rendelkezik, 180°C-nál magasabb
hőmérsékleten könnyen megéghet.